Noen enkle regler man bør følge som syklist i trafikken

Det er ikke til å stikke under en stol – som syklister er vi ikke de mest populære i trafikken. Det er vanskelig å holde på retten sin når man er den mykeste trafikanten, og noen ganger er det rett og slett lurere å heller slippe frem andre først, fremfor å skape farlige situasjoner.

Så, først og fremst er det selvsagt utrolig viktig at man følger de faktiske trafikkreglene. Dette gjelder ting som å følge skilting, ikke sykle over fotgjengerfelt. og ikke minst at man følger veitrafikklovens paragraf 3 – «Enhver skal ferdens hensynsfull, og være aktpågivende og varsom». Akkurat denne paragrafen er én av de aller viktigste, fordi den faktisk krever at vi skal ta hensyn til (alle) andre trafikanter. Den gjelder selvsagt også for alle andre, men hvis man starter med seg selv, så får de andre ta ansvar for seg selv.

Ta spesielt godt hensyn til gående, og sørg for at de ser eller hører deg når du kommer. Passer hest med god avstand, og sørg for at du alltid ser deg godt for selv om du har forkjørsrett. Velg alltid den sikreste løsningen, selv om andre kanskje har vikeplikt for deg. Og for all del, bruk sikkerhetsutstyret ditt hver gang du sykler.