Bakketrening

Skal jeg være helt enig så har jeg et litt sånn love-hate relationship med bakketrening. Love fordi det tar noe sinnssykt i lårene, og hate fordi det tar noe sinnssykt i lårene. Hehe!

Det er ingenting bedre enn å føle seg helt utslitt etter en skikkelig god bakkeøkt, men fy flate som det svir i lunger, lår og vilje mens man er midt oppe i det hele. Det er allikevel en del av treningen som man ikke kommer unna, spesielt om man ønsker å delta i ritt som for eksempel Birken. Sjekk ut løypeoversikten der – tro meg, det stiger godt!Greia med bakketreningen er at den trener både de viktige musklene og utholdenheten i lungene på samme tid. Personlig varierer jeg en del mellom å kjøre sakte på tunge gir og raskere på lette gir, for å veksle mellom hva det er som må jobbe hardest; lungene eller lårene. Denne typen trening tar også skikkelig godt i kjernemuskulaturen, og det er bare så utrolig viktig når man skal sykle langt.

Bakketrening er nødt til å være en hjørnestensaktivitet for enhver syklist som ønsker å konkurrere, men bør også være en del av treningsprogrammet for dem som bare sykler for gøy. Og det finnes ingenting bedre enn å komme hjem helt utslitt etter en skikkelig bakkeøkt.