Sykkelsporten i Norge

De senere årene har sykkelsporten tatt av skikkelig i Norge, og det har blitt nærmest trendy å delta i Birken og andre store sykkelritt.

Vi har selvsagt også store sykkelstjerner som Thor Hushovd og Gunn Rita Dahle, og det å se dem ta medalje etter medalje ute i den store verden har nok også vært med på å øke interessen for sykkelsporten.

Blant de største konkurransene for amatørsyklister (gjerne side om side med proffene) har vi Birkebeinerrittet og den store Styrkeprøven. Styrkeprøven går mellom Oslo og Trondheim og er et landeveisritt for de aller tøffeste. Dette rittet går opp og ned på over 500 km. Her er det viktig å ha følgebil – og å ha utstyret i orden. For terrengrytterne er det Birken som er et av de gjeveste rittene. Rittet er på 92 km, og går mellom Rena og Lillehammer. Det finnes hjelp å få underveis, men man har ingen følgebil og står mye mer alene dersom noe skulle skje i forhold til hva man gjør under styrkeprøven.

Det er selvsagt også mange som sykler uten å være med i rittene, og det er en flott sport for mosjonister og for dem som er glad i å utnytte den flotte naturen vi har i Norge.