Hvorfor sykling?

Det er faktisk et spørsmål jeg får ganske ofte. Det er mange som ikke skjønner sjarmen med sykling, men for meg har det alt jeg ønsker meg av en kombinert hobby og treningsøkt.

For det første så går det fort i svingene, og for en adrenalinavhengig er dette helt perfekt! Greit nok, jeg har gått med nesa i grusen flere ganger enn jeg har lyst til å innrømme, men som man sier – enten så går det bra, eller så går det over. Sykling er også den perfekte treningen for meg, ettersom jeg får kombinert utholdenhet med styrke. Greit nok, jeg trener også styrke ved siden av på senter, men det er ingen tvil om at jeg har muskler i både bein, rygg og mage som jeg bare kunne drømme om dersom jeg kun trente inne.

I tillegg så kommer jeg meg jo ut i naturen, noe jeg setter utrolig stor pris på siden jeg jobber innendørs. Frisk luft, fuglesang, vinden i ansiktet – alt dette er del av rusen jeg får som syklist. Helt herlig – og ikke minst er det nesten helt umulig å holde fast på negative tanker når man suser igjennom skogen med gjørme fra hårbunnen til fotsålene!