Å holde sykkelformen oppe i vinter-Norge

Uff, dette er et skikkelig motivasjonsspørsmål, og et jeg sliter med hver eneste vinter. Det blir kaldt i dette landet vårt, det kommer snø, og ikke minst – veiene iser over!

Det finnes heldigvis måter man kan holde seg i gang på allikevel. Man kan jo selvsagt sykle inn, med enten sykkelrulle eller innendørssykkel, men jeg foretrekker faktisk å tråkke ut i terrenget selv på vinteren.

Det som er viktig med vintersykling er at man har utstyret i orden. Her er det spesielt viktig at man har gode dekk! Det kan vært lurt å ha flere å bytte på, slik at man enkelt kan tilpasse seg enten blankis eller dyp nysnø. Kaldt blir det også, og man er nødt til å ta vare på kroppen i kulda. Det er spesielt viktig at føttene ikke blir kalde, så et par tykker sko kan være lurt i vintermånedene. Ullundertøy er syklistens beste venn, og legg gjerne på et ekstra lag med ull også på overkroppen. På underkroppen foretrekker jeg ullundertøy og en enkel, tykk vintersykkelbukse utenpå. Det finnes også gode, tynne luer som man enkelt får plass til under hjelmen, og for all del – ikke glem hanskene! Det er også greit å huske på at det er helt ok å kutte ned på treningstiden når det er kaldt.