Hvordan man vedder på sykling

Man kan jo selvsagt vedde på det aller meste her i verden, men jeg synes i alle fall det er morsomst å vedde på noe jeg også liker å se på. Dette er grunnen til at jeg ikke spiller på fotballkamper for eksempel!

Hvem tar seieren?

For meg er det mye mer spenning i sykling, og tillegg så har man jo utrolig mange flere utøvere og dermed blir det også en del flere alternativer for veddemål også. Det mest åpenbare veddemålet man kan gjøre i et ritt er jo på hvem som vinner. I løp som for eksempel Tour de France vedder man gjerne både på enkeltetapper, og så på hovedvinneren som den store gulroten helt til slutt. I slike ritt har man også flere andre veddemuligheter, som for eksempel hvem som tar sprint- eller klatretrøya. Man kan også sette penger på de beste juniorene.

Hva blir vinnertiden?

Andre muligheter inkluderer veddemål på tider. Enten man vedder på hvorvidt en viss syklist kommer inn innen en viss tid, eller man vedder på hva vinnertiden blir. Dette kan man også gjøre i enkeltstående ritt, som for eksempel Birken. Én mulighet her vil være å sette en tid, og så vedde på hvorvidt vinneren kommer til å gå i mål før eller etter denne tiden.

Flere veddemuligheter

Har man lyst til å gjøre det enda litt mer komplisert kan man også vedde på plasseringer. Enten rett på med hvem som får de tre første plasseringene, eller ved å vedde på hvorvidt en spesifikk syklist får plassering eller ikke.

Dette er kjempegøy og gjør det bare enda morsommere å føle med på sykkelritt på TV eller nett! Mange nettsider gir muligheten til å vedde på sykkel, eller man kan gjøre det hjemme sammen med kompisgjengen.