Sykkelen min

Sykkelen jeg har er en Merida Big Seven CF. 7000, og den er en 2015 modell. Dette er ikke en av de aller dyreste modellene på markedet, men den passer godt til meg og mitt bruk. Da jeg kjøpte den, valgte jeg å gå for en litt dyrere sykkel med en gang, i stedet for å starte med en billigere en som jeg visste at jeg uansett ville «vokse fra».

Sykkelen veier mindre enn 11 kg, noe som gjør at den er lett og manøvrerbar i terrenget, og det setter jeg selvsagt stor pris på. Den har også XT bremser, som er et bremsesystem som er utrolig kontrollerbart og som gir meg den stoppekraften jeg trenger når jeg skal kjøre aggressivt i terrenget.

En annen grunn til at jeg valgte denne sykkelen er at den har mellomstore hjul, noe som gjør den mer allsidig for meg som amatørsyklist. Dette gir meg også en bedre akselerasjon i terrenget, og det er jo aldri helt feil. Jeg er også veldig glad i dempegaffelen med remote lockout – kanskje fordi jeg er litt sånn kontrollfreak, og gjerne vil ha alt innen rekkevidde. Det blir nok en stund til jeg bytter ut denne godbiten.